Evenemang och behandlingar

Ta en paus i vardagen och tillbringa helgen i en lugn och rofylld miljö.
Hjärtligt välkommen på Qigong retreat till Dönsby Bed&Breakfast.
Retreaten är för dig som vill lära dig att hantera stress i vardagen, uppleva en mjukare och rörligare kropp samt nyfiken på mer energi i vardagen.

Varför Qigong?
-Föryngrar och stärker din kropp
-Gör din kropp mjuk och flexibel
-Du blir mer energisk och uthållig
-Gör ditt sinne lugnt, fokuserat och klart

Lördagen den 31.8.2019
13-14 Välkomst te och genomgång av veckoslutet
14.30-16 Qigong
16-17 Vila, promenad
17-18.30 Qigong, Voice&Soundhealing Ina/Pia
19-20.30 Middag

Söndagen den 1.9.2019
8-9.30 Morgonmål
9.30-10.30 Vila, promenad
10.30-12 Qigong
12.30-14 Lunch
14.30-16 Qigong, Voice&Soundhealing Ina/Pia
16-> Hemfärd

Du kan välja mellan följande alternativ
Retreat + övernattning
170€
Retreat utan övernattning
130€
I priset ingår maten, ledda timmar och ledda promenader. Det finns mattor och filtar.
Ifall du övernattar så ingår det lakan och en rofylld miljö  Information om rummen hittar du på Dönsbys hemsida https://www.donsby.fi/rummen.
Ifall du önskar sova ensam i något av rummen tillkommer en extra kostnad.
Anmäl dig till info@lyfte.fi, ring Ina ifall du undrar över något 0400 911 178.
Du kommer lätt till Karis med tåg och vi ordnar skjuts från tågstationen till Dönsby. Timmarna ordnas i ladan, ta varma kläder med dig!
Hjärtligt Välkomna :)

Qigong

Qigong är kinesisk medicin genom rörelse. Det är en inre träning och består av unika och lätta metoder för att träna kroppen, andningen och sinnet vilka korresponderar med de ”3 skatterna” – Jing (våra essenser), Qi (vår livsenergi) och Shen (vår Ande). Genom att förena rörelse, andning och koncentration stärks och balanseras vår livsenergi, Qi, i hela kroppen. Cellerna syresätts och får näring och vårt nervsystem balanseras.

Voice&Soundhealing

Människorösten är ett kraftfullt redskap som hjälper både kropp och själ att slappna av och helas. Övertonerna påverkar det undermedvetna och ljudvågorna går genom all mjuk vävnad och frigör därmed spänningar och blockeringar och påverkar även djupt på cellnivå.
Vi börjar med att sjunga tillsammans några balanserande, öppnande och jordande kraft-toner som hjälper oss att tona in på oss själva, gruppen och platsen. Vi sitter i tystnad mellan övningarna och låter healingen sjunka in. Att ljuda tillsammans för oss in på en djup avslappnad nivå där det är lättare att bara vara och ta emot tonbadet.
Tonbadet består av intuitiv Övertonssång samt klangskålar och trumma. Varje session är unik och skapas i stunden just för den här gruppen. Den kan bestå av kanaliserade ”sånger” eller djupa healingtoner, allt i enlighet med den högsta källan och för det högsta bästa för alla. Sessionen är djupt avslappnande, meditativ, jordande, öppnande, balanserande, helande samt energigivande. Varje erfarenhet är unik och med ett öppet sinne öppnar du portarna till Alltet. Inga "sångfärdigheter" behövs.

Ina Ahlroos

Ina Ahlroos har jobbat med välmående i över 20 år och är utbildad PT, Qigong terapeut, tränare och ekonom. Jag har en stark tro på att kroppen kan läka sig själv och genom att öka vår Qi energi, livsenergi kan vi uppleva mera, leva mera ett liv utan stress och oro, leva mer i kärleken. Du hittar mer om Ina under Vi på Lyfte, http://www.lyfte.fi/sv/info/vi-pa-lyfte.

Pia Lindvall

Pia Lindvall är utbildad vokalist, sångare, sångpedagog, healer, coach och facilitator. Genom de första erfarenheterna av Övertonssång för 20 år sedan, öppnades ögonblickligen kontakten mellan den fysiska kroppen, psyket och själen; andningen och tonen blev ett med den avslappnade kroppen, konkreta muskelknutar öppnades upp endast med hjälp av sång. Det lade grunden för det egna forskandet i sångens, ljudens samt rytmens helande värld.Voice Healing är en djupgående, stark men samtidigt mjuk behandlingsform som behandlar på cellnivå, men även på mental och själsnivå. Denna metod är utvecklad av Pia och innehåller alla aspekter av hennes kunnande och erfarenheter sedan 20 år tillbaka. Kartläggning av problemet samt aktivering av självhealing med hjälp av intention även hos den som behandlas är en viktig del i healingen. Då den som behandlas själv är aktivt med i intentionen om positiv förbättring, blir även behandlingen mera effektiv och aktiverar självhealingen på ett djupare plan. Du kan läsa mera här:

www.pialindvall.com

 

Ge din kolleger, arbetstagare eller vänner en fin gåva, fira festligheter, genom en föreläsning, avslappning på Lyfte eller på din arbetsplats

 

Många av oss upplever idag ökad stress och press i arbetslivet och det privata, vilket kan leda till stressrelaterade sjukdomar, arbetsoförmåga, ineffektivitet och obalans. För att vara kreativ, effektiv och motiverad behöver vi finna ett avslappnat tillstånd, flow i vardagen och en drivkraft som styr oss i rätt riktning och bidrar till balans och glädje. Vi går ständigt runt med en viss grundspänning i kroppen. Den spänningen behöver vi för att fungera på ett optimalt sätt. Som vuxen har tyvärr de flesta en för hög grundspänning, vilket är belastande för kroppen och leder till utmattning i längden. Genom avslappningsträning kan vi sänka grundspänningen, vårt stresstillstånd och erbjuda redskap för att må bättre och ge kroppen möjlighet till vila och avkoppling i vardagen.

Tag kontakt så kan vi kombinera en tillställning som just passar ert behov, varför inte en råchokladkväll med avslappning?

Ring Ina 0400 911 178 eller skicka epost till info@lyfte.fi

 

Kraniosakral terapi(beskrivning på finska)

Tehtäväni kraniosakraaliterapeuttina on tukea kehon itsekorjautumista,
palautumista ja tasapainoon hakeutumista lempeällä ja silti tehokkaalla
kosketuksella. Työskentelen jatkuvasti keskustellen faskian ja hermoston
kanssa, mistä syystä hoidolla voidaan vaikuttaa kehon kaikkiin kudoksiin ja
elimiin: hermostoon, lihaksiin, luustoon, sisäelimiin, hormonitoimintaan,
verenkiertoelimistöön ja lymfajärjestelmään.

Kraniosakraaliterapia on hellävarainen koko kehon manuaalinen hoitomuoto,
joka sopii kaikenikäisille. Tavallisia syitä hoitoon hakeutumiseen ovat
kivut, liikkuvuuden heikentyminen, unettomuus, stressi, hermostolliset ja
hormonaaliset oireet. Olen kouluttautunut myös lasten ja eläinten
hoitamiseen ja työskentelen muun muassa oppimisvaikeuksien, käytösmuutosten
ja kuntoutuksen parissa. Erityisesti koiraurheilijat ja urheilukoirat ovat
tulleet tutuksi oman agilityhistoriani ansiosta.

Työssäni koen olevani käsityöläinen, täydentävä apu ja tasapainoittaja. En
pyri korjaamaan mitään, vaan kuuntelen ainoastaan asiakkaan kehon omaa
viisautta.

Hoitoon saat tulla juuri sellaisena kuin olet.

Tarja Mulari

+358 44 322 7983

luunhalaaja@gmail.com

Inas Energibehandling

Energibehandlingen är en hög vibrerande kvantfysiks energibehandling. Behandling ger dig en känsla av ro och välbehag, genom den kommer du till ett 0-läge, ett läge där ”allt är bra”. Vi aktiverar dina egna energier vilket ger dig själv möjlighet att hela dig själv. Terapeuten är en kanal för energin som återskapar vår naturliga balans och harmoni. Syftet med behandlingen är att öka sitt välbefinnande fysiskt och psykiskt.

Detta går inte att förklara, detta måste man pröva J

Pris 40€ (behandlingen tar 30min-1h)

Ring 0400 911 178 eller boka tid per epost: info@lyfte.fi

 

Johannas Kostrådgivning           

Behöver du hjälp med att hitta en balanserad och hälsosam kost i vardagen? Hör du till riskgruppen för livsstilssjukdomar? Vill du gå ner i vikt eller upp i vikt? Behöver du hjälp med att få balans i livet och uppnå hälsa?
 
Jag är licencierad kostrådgivare och sjukskötare (YH) till yrke och har över 10 års erfarenhet från sjukvården. Jag har utbildat mig till licencierad kostrådgivare vid The Academy i Sverige.
 
Mitt mål med arbetet jag gör som kostrådgivare är att hjälpa bl.a människor som hör till riskgruppen för s.k folksjukdomar att via kosten börja må bättre och minska risken för dessa sjukdomar. Även om man redan har fått en sjukdom kan man via kosten hjälpa kroppens läkningsprocess. Jag tror starkt på den förebyggande vården och att man via kost, motion och vila kan hitta sin egen balans för välmående.
 

Priser

 
Mottagning  65€
 
Matdagbok   65€
(kostregistrering och individuell feedback)
 
Serie  185€
(3 x 60min mottagning + matdagbok) 
Priserna inkluderar 24% moms.
Serien på 3 mottagningar skall användas inom 6 månader.
 
Ta gärna kontakt och fråga mera!
johanna.baarman@hotmail.com / 050-5853992